Zoek 
algemeen
klik hier voor meer informatie over: †JASN 2
JASN 2
Landelijke werkgroep psychosociaal onderzoek bij nierpatiŽnten...

Landelijke werkgroep psychosociaal onderzoek bij nierpatiënten...

Voor wie? Professionals vanuit alle disciplines die betrokken zijn bij psychosociaal onderzoek bij nierpatiënten.

Waarom? Psychosociaal onderzoek bij nierpatiënten staat nog in de kinderschoenen. Ons doel is om kennisoverdracht, innovatie en samenwerking te stimuleren door het opbouwen van een netwerk van professionals die werkzaam zijn op dit gebied.

Wat? Wij richten ons op alle fasen van een chronische nieraandoening. Onderzoeksthema’s omvatten o.a. patiëntenvoorlichting, zelfmanagement en zelfregulatie, sociale steun, coping, ziekte percepties, psychologisch welbevinden, de donor-ontvanger relatie, psychosociale screening en follow-up van levende donoren, en onderzoek vanuit de patiëntenperspectief. Ook hebben we aandacht voor specifieke doelgroepen binnen deze patiëntenpopulatie zoals de oudere nierpatiënt, adolescenten en patiënten van buitenlandse afkomst.

Hoe? Twee keer per jaar organiseren wij een bijeenkomst. Wij nodigen zowel senior als junior onderzoekers uit om hun onderzoek te presenteren. Wie organiseert? Het bestuur bestaat uit Dr. Sandra van Dijk (LUMC), Dr. Emma Massey (EMC) en Professor Adelita Ranchor (UMCG).


Klik hier om het document op te halen: JASN 2  F2_medium.gif
Algemeen
Door de groei het aantal nurse practitioners (NP-ers) binnen de nefrologie ontstond in 2006 de vraag om samen te komen en kennis te delen. Tijdens de Nederlandse Nefrologiedagen van 2006 vond een eerste oriŽnterende bijeenkomst plaats. Deze bijeenkomst trok echter niet alleen NP-ers maar ook zorg- en verplegings-wetenschappers. Er bleek behoefte te bestaan aan samenwerking tussen deze groepen. Een ďcreatieve denkdagĒ in november 2006 en gesprekken met het bestuur van V&VN dialyse en...
Lees verder 

© 2018 Landelijke Expertgroep Nefrologie Nederland.  Design by Buro Creactief